Marque
Joosten

Maque Joosten is ondernemer, commissaris en angel investor met een passie voor de digitale transformatie.

Samen met Marijn Pijnenborg bouwt hij eigen concepten en investeert in buitengewoon nieuw ondernemerstalent. De focus is breed, maar de achtergrond is online. Van huizen naar auto's ligt nu de voorkeur bij digital health.

Over Marque

Marque Joosten is internetondernemer van het eerste uur in Nederland. Hij vindt het boeiend om allerlei markten, zowel bekend als onbekend, verregaand te transformeren. Steeds de beste gebruikerservaring hierin creëren staat centraal. Net als bij Marijn (hyperlink) is bij hem de voorwaarde dat de informatie die de ontvanger onder ogen krijgt, transparant, volledig en betrouwbaar is.

Zijn ondernemerschap begon op het moment van het World Online-drama in Nederland. Met een zekere onbevangenheid startte hij in 2000 freeler, de eerste, gratis internetprovider die al snel honderdduizenden abonnees trok. En funda zou in zijn handen soepel uitgroeien tot het beste en meest bezochte huizenzoekplatform van Nederland.

Het werd de opmaat naar meer: samen met Marijn startte hij in 2007 Mannenmedia - intussen in Nederland het grootste kanaal waarmee mediabureaus en bedrijven 6 miljoen mannen in Nederland kunnen bereiken. Daarnaast startten ze auto.nl - een online platform voor de aankoop van nieuwe auto’s en occasions. Beide ondernemingen werden rond 2012 succesvol verkocht.

In 2012 werd investeren voor hem een manier om verder te kunnen ondernemen. Dit deed hij vanuit het beleggingsbedrijf Boralis dat hij samen heeft met Pijnenborg. Zo investeerden ze samen vanaf 2009 in onder meer restaurantsite Iens/Seatme, kaartenplatform Mapbox en opleidingvergelijker Springest.

Joosten is een exploratieve ondernemer die het liefst direct start met experimenteren en de planfase graag laat voor wat deze is. In zijn ogen ontwikkelt de strategie zich namelijk gaandeweg. De diversiteit van ervaringen die hij met deze werkwijze opdoet, investeert hij graag in de goede ideeën van anderen. Maar bovenal start hij graag iets nieuws als er zich een kans voordoet. Vaak is dat succesvol, soms ook niet.

Sinds 2015 is hij actief in de gezondheidszorg. Met e-health initiatief solvo, heeft hij nu een presentatieplatform voor zorgspecialisten in Nederland én een afsprakenplatform voor consumenten.

Voor zijn ondernemerschap was Marque CEO bij reclamebureau DMB&B en onder andere directeur communicatie bij ING. Tot voor kort was hij lid van de Raad van Commissarissen bij Woningnet en Springest.

Marque studeerde in 1985 af als bedrijfskundige aan Nijenrode Business University.

Bekijk hier de Boralis Tijdslijn of lees meer over Marijn Pijnenborg

wordpress-themes.org