Marijn
Pijnenborg

Marijn Pijnenborg is ondernemer, commissaris en angel investor met een passie voor de digitale transformatie.

Samen met Marque Joosten bouwt ze eigen concepten en investeert in buitengewoon nieuw ondernemerstalent. De focus is breed, maar de achtergrond is online. Van huizen naar auto's ligt nu de voorkeur bij digital health.

Over Marijn

Marijn Pijnenborg (1970) hoort bij het relatief kleine aantal vrouwelijke internetondernemers dat Nederland telt. Ze zoekt graag naar manieren om stugge markten, bijvoorbeeld die van huizen en auto’s, voor consumenten leuker te maken.

Haar hart ligt nu volledig bij de zorg. Bij haar onderneming solvo vraagt ze zich af: hoe kunnen we voor consumenten moeilijke medische informatie toegankelijk maken? En hoe kunnen we de rol van zorgspecialisten vormgeven in een tijd dat door de opkomst van digitale platformen juist de ‘middle men’ eruit gaat?

Haar loopbaan begon in 2000, op het moment dat de internethype in ons land ten einde leek. Het bleek een juist moment. Ze zou- naar wat later bleek - twee gezichtsbepalende bedrijven in ons land opzetten: freeler, de eerste, gratis internetprovider die al snel honderdduizenden abonnees trok. En een huizenzoekplatform dat zou uitgroeien tot de beste en meest bezochte van Nederland: funda.

Samen met Marque Joosten, die ze leerde kennen bij freeler, startte ze in 2007 Mannenmedia - intussen 42 websites en apps met bereik van 6 miljoen mannen - en auto.nl - een online platform voor de aankoop van nieuwe auto’s en occasions. Beide ondernemingen werden rond 2012 verkocht. Investeren werd vervolgens voor Pijnenborg een manier om verder te kunnen ondernemen.

Zo stapte ze vanaf 2009 in bij onder andere restaurantsite Iens/Seatme, kaartenplatform Mapbox, opleidingvergelijker Springest, User Feedback Usabilla en modebedrijf Otrium.

Naast ondernemer is Pijnenborg investeerder lid van de Raad van Commissarissen bij BinckBank en bestuurslid bij Loewy Awards, een onafhankelijke prijs voor beste online ondernemer in Nederland. Ze was eerder lid van de Raad van Commissarissen bij restaurantsite Iens.

Ze studeerde Economie/Econometrie aan de universiteit van Amsterdam. Marijn vormt samen Marque het management van Boralis.

Bekijk hier de Boralis Tijdslijn of lees meer over Marque Joosten

wordpress-themes.org